Stołówka

Szanowni Rodzice/Opiekunowie!!!

 

UWAGA!!!

W związku z odwołaniem zajęć, prosimy o wstrzymanie dokonywania płatności za obiady za miesiąc kwiecień.
Wiąże się to z dokonaniem odpisów za miesiąc marzec.
O wysokości opłaty za miesiąc kwiecień będziemy informować po 25 marca br.
Osoby, które dokonały już płatności za miesiąc kwiecień, odpisu będą mogły dokonać przy opłacie za kolejny miesiąc (maj).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wszyscy uczniowie mają możliwość korzystania ze stołówki szkolnej, w której codziennie – od poniedziałku do piątku, dzieci mogą zjeść pyszny obiad, złożony z zupy podawanej z pieczywem, drugiego dania oraz kompotu.

Posiłki przygotowywane są przez wykwalifikowany personel, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej oraz systemu HACCP.

Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem stołówki szkolnej, który został wprowadzony z dniem 4 września 2019 r.  i jest dostępny na naszej stronie.

 

Intendent – nr telefonu505 990 829

Opłaty za posiłki w stołówce szkolnej w roku szkolnym 2019/2020:

Zupa – 1,50 zł

Drugie danie – 2,50 zł

Cena całego obiadu dla ucznia wynosi 4,00 zł

Opłata za obiady za miesiąc KWIECIEŃ:

Cały obiad – 60,00 zł

Drugie danie – 37,50 zł

Zupa – 22,50 zł

REGULAMINIE STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 IM. LOTNIKÓW POLSKICH W PODDĘBICACH – § 4 – WNOSZENIE OPŁAT ZA POSIŁKI

 

Wpłatę za wyżywienie wnosi się za cały miesiąc z góry do 30 dnia każdego miesiąca za miesiąc następny (wyjątek będą stanowić płatności za wrzesień i styczeń – w tym przypadku obowiązuje termin płatności do 15 każdego miesiąca) przelewem na rachunek bankowy Szkoły Podstawowej nr 1 im. Lotników Polskich w Poddębicach, 99-200 Poddębice, ul. Polna 36, nr rachunku:

83 9263 0000 0019 6312 2000 0001

 

W treści przelewu należy wpisać: imię i nazwisko dziecka, klasę oraz miesiąc, za który jest dokonywana wpłata.

Planując jadłospis kierujemy się zasadami prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży w wieku szkolnym opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia Człowieka, uwzględniając sezonowość i różnorodność produktów. Posiłki serwowane w naszej stołówce, są odpowiednio zbilansowane pod względem zawartości składników odżywczych oraz wartości kalorycznej.

Przypominamy, że posiłki wydawane są w godzinach:

10.50  –  11.05        klasy I-III

11.50  –  12.05        klasy IV-VI

12.50  –  13.05        klasy VII-VIII

13.50  –  14.00

DATA ZUPA DRUGIE DANIE ALERGENY
02.03.20 r.
poniedziałek
Zupa ogórkowa. Pieczywo. Spaghetti. Kompot. 1, 3, 7, 9
03.03.20 r.
wtorek
Zupa pomidorowa z ryżem. Pieczywo. Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z marchewki. Kompot. 1, 3, 7, 9
04.03.20 r.
środa
Zalewajka. Pieczywo. Pierogi z mięsem, kapusta gotowana. Herbata z cytryną. 1, 3, 9
05.03.20 r.
czwartek
Zupa buraczkowa. Pieczywo. Kotlet schabowy po parysku, ziemniaki, bukiet warzyw. Kompot. 1, 3, 7, 9
06.03.20 r.
piątek
Krupnik. Pieczywo. Naleśniki z dżemem. Herbata z cytryną. 1, 3, 7, 9
09.03.20 r.
poniedziałek
Zupa jarzynowa. Pieczywo. Kopytka z gulaszem, buraczek. Kompot. 1, 3, 7, 9
10.03.20 r.
wtorek
Barszcz biały z makaronem. Pieczywo. Jajko sadzone, ziemniaki, sałata. Herbata z cytryną. 1, 3, 9
11.03.20 r.
środa
Zupa pomidorowa z makaronem. Pieczywo. Filet z dorsza, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty. Kompot.  1, 3, 4, 7, 9
12.03.20 r.
czwartek
Kapuśniak z kiszonej kapusty. Pieczywo. Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z makaronem. Herbata z cytryną.  1, 3, 9
13.03.20 r.
piątek
Grochówka. Pieczywo. Ryż ze śmietaną. Kompot.  1, 7, 9

Lista alergenów

Alergen Nr 1 – zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

Alergen Nr 2 – skorupiaki i produkty pochodne.

Alergen Nr 3 – jaja i produkty pochodne.

Alergen Nr 4 – ryby i produkty pochodne.

Alergen nr 5 – orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne.

Alergen Nr 6 – soję i produkty pochodne.

Alergen Nr 7 – mleko i produkty pochodne.

Alergen Nr 8 – orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca     brazylijskie, pistacjowe i produkty pochodne.

Alergen Nr 9 – seler i produkty pochodne.

Alergen Nr 10 – nasiona sezamu i produkty pochodne.

Alergen Nr 11 – dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu na S02

Alergen Nr 12 – łubin i produkty pochodne.

Alergen Nr 13 – mięczaki i produkty pochodne.

Pliki do pobrania:

Regulamin stołówki szkolnej 2019/2020

Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej 2019/2020

Lista alergenów