Stołówka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wszyscy uczniowie mają możliwość korzystania ze stołówki szkolnej, w której codziennie – od poniedziałku do piątku, dzieci mogą zjeść pyszny obiad, złożony z zupy podawanej z pieczywem, drugiego dania oraz kompotu.

Posiłki przygotowywane są przez wykwalifikowany personel, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej oraz systemu HACCP.

Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem stołówki szkolnej, który został wprowadzony z dniem 1 września 2020 r. i jest dostępny na naszej stronie.

 

Intendent – nr telefonu505 990 829

Opłaty za posiłki w stołówce szkolnej w roku szkolnym 2020/2021

Zupa – 1,50 zł

Drugie danie – 2,50 zł

Cena całego obiadu dla ucznia wynosi 4,00 zł

 

Opłata za obiady za miesiąc Czerwiec

        cały obiad – 64,00 zł

     drugie danie – 40,00 zł

                   zupa – 24,00 zł

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 IM. LOTNIKÓW POLSKICH W PODDĘBICACH – § 4 – WNOSZENIE OPŁAT ZA POSIŁKI

Wpłatę za wyżywienie wnosi się  do 25 dnia każdego miesiąca przelewem na rachunek bankowy Szkoły Podstawowej nr 1 im. Lotników Polskich w Poddębicach, 99-200 Poddębice, ul. Polna 36, nr rachunku:

83 9263 0000 0019 6312 2000 0001

 

W treści przelewu należy wpisać: imię i nazwisko dziecka, klasę oraz miesiąc, za który jest dokonywana wpłata.

Planując jadłospis kierujemy się zasadami prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży w wieku szkolnym opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia Człowieka, uwzględniając sezonowość i różnorodność produktów. Posiłki serwowane w naszej stołówce, są odpowiednio zbilansowane pod względem zawartości składników odżywczych oraz wartości kalorycznej.

Przypominamy, że posiłki wydawane są w godzinach:

10.50  –  11.05        klasy I-III

11.50  –  12.05        klasy IV-VI

12.50  –  13.05        klasy VII-VIII

13.50  –  14.00

DATA ZUPA DRUGIE DANIE ALERGENY
 Poniedziałek

14.06

 Zupa ogórkowa z ziemniakami,pieczywo Spagetti ,herbata z cytryną
Wtorek

15.06

Zupa pieczarkowa ziemniakami, pieczywo Klopsiki w sosie pomidorowym z ryżem ,surówka z ogórka kiszonego i papryki  ,kompot
Środa

16.06

Zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo Filet z dorsza ,ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
 Czwartek

17.06

Barszcz biały z makaronem,pieczywo
 Kotlet schabowy po parysku ,ziemniaki ,sałata ,kompot
 Piątek

18.06

 Zupa jarzynowa z ziemniakami ,pieczywo  Makaron z serem ,kompot
 DATA ZUPA  DRUGIE DANIE
 ALERGENY
Poniedziałek 

21.06

Zupa koperkowa z ziemniakami, pieczywo Gulasz z kaszą jęczmienną ogórek kiszony,kompot
Wtorek

22.06

Zalewajka,pieczywo Paluchy z mięsem,kapusta zasmażana,herbata z cytryną
 Środa

23.06

Rosół z makaronem ,angielka Udko z kurczaka ,ziemniaki ,surówka z młodej kapusty ,kompot
 Czwartek

24.06

 Zupa pomidorowa z ryżem,pieczywo Kotlet mielony ,ziemniaki ,mizeria ,kompot
 

Lista alergenów

Alergen Nr 1 – zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

Alergen Nr 2 – skorupiaki i produkty pochodne.

Alergen Nr 3 – jaja i produkty pochodne.

Alergen Nr 4 – ryby i produkty pochodne.

Alergen nr 5 – orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne.

Alergen Nr 6 – soję i produkty pochodne.

Alergen Nr 7 – mleko i produkty pochodne.

Alergen Nr 8 – orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowce brazylijskie, pistacjowe i produkty pochodne.

Alergen Nr 9 – seler i produkty pochodne.

Alergen Nr 10 – nasiona sezamu i produkty pochodne.

Alergen Nr 11 – dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu na S02

Alergen Nr 12 – łubin i produkty pochodne.

Alergen Nr 13 – mięczaki i produkty pochodne.

Pliki do pobrania:

Regulamin stołówki szkolnej 2020/2021

Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej 2020/2021

Lista alergenów