Stołówka

Szanowni Rodzice/Opiekunowie!!!

 

UWAGA!!!

W związku z odwołaniem zajęć, prosimy o wstrzymanie dokonywania płatności za obiady!!
Osoby, które dokonały już płatności proszone są o wyrozumiałość – wpłaty przechodzą na kolejny miesiąc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wszyscy uczniowie mają możliwość korzystania ze stołówki szkolnej, w której codziennie – od poniedziałku do piątku, dzieci mogą zjeść pyszny obiad, złożony z zupy podawanej z pieczywem, drugiego dania oraz kompotu.

Posiłki przygotowywane są przez wykwalifikowany personel, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej oraz systemu HACCP.

Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem stołówki szkolnej, który został wprowadzony z dniem 4 września 2019 r.  i jest dostępny na naszej stronie.

 

Intendent – nr telefonu505 990 829

Opłaty za posiłki w stołówce szkolnej w roku szkolnym 2019/2020:

Zupa – 1,50 zł

Drugie danie – 2,50 zł

Cena całego obiadu dla ucznia wynosi 4,00 zł

Opłata za obiady za miesiąc KWIECIEŃ:

Cały obiad – 60,00 zł

Drugie danie – 37,50 zł

Zupa – 22,50 zł

REGULAMINIE STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 IM. LOTNIKÓW POLSKICH W PODDĘBICACH – § 4 – WNOSZENIE OPŁAT ZA POSIŁKI

 

Wpłatę za wyżywienie wnosi się za cały miesiąc z góry do 30 dnia każdego miesiąca za miesiąc następny (wyjątek będą stanowić płatności za wrzesień i styczeń – w tym przypadku obowiązuje termin płatności do 15 każdego miesiąca) przelewem na rachunek bankowy Szkoły Podstawowej nr 1 im. Lotników Polskich w Poddębicach, 99-200 Poddębice, ul. Polna 36, nr rachunku:

83 9263 0000 0019 6312 2000 0001

 

W treści przelewu należy wpisać: imię i nazwisko dziecka, klasę oraz miesiąc, za który jest dokonywana wpłata.

Planując jadłospis kierujemy się zasadami prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży w wieku szkolnym opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia Człowieka, uwzględniając sezonowość i różnorodność produktów. Posiłki serwowane w naszej stołówce, są odpowiednio zbilansowane pod względem zawartości składników odżywczych oraz wartości kalorycznej.

Przypominamy, że posiłki wydawane są w godzinach:

10.50  –  11.05        klasy I-III

11.50  –  12.05        klasy IV-VI

12.50  –  13.05        klasy VII-VIII

13.50  –  14.00

DATA ZUPA DRUGIE DANIE ALERGENY
02.03.20 r.
poniedziałek
Zupa ogórkowa. Pieczywo. Spaghetti. Kompot. 1, 3, 7, 9
03.03.20 r.
wtorek
Zupa pomidorowa z ryżem. Pieczywo. Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z marchewki. Kompot. 1, 3, 7, 9
04.03.20 r.
środa
Zalewajka. Pieczywo. Pierogi z mięsem, kapusta gotowana. Herbata z cytryną. 1, 3, 9
05.03.20 r.
czwartek
Zupa buraczkowa. Pieczywo. Kotlet schabowy po parysku, ziemniaki, bukiet warzyw. Kompot. 1, 3, 7, 9
06.03.20 r.
piątek
Krupnik. Pieczywo. Naleśniki z dżemem. Herbata z cytryną. 1, 3, 7, 9
09.03.20 r.
poniedziałek
Zupa jarzynowa. Pieczywo. Kopytka z gulaszem, buraczek. Kompot. 1, 3, 7, 9
10.03.20 r.
wtorek
Barszcz biały z makaronem. Pieczywo. Jajko sadzone, ziemniaki, sałata. Herbata z cytryną. 1, 3, 9
11.03.20 r.
środa
Zupa pomidorowa z makaronem. Pieczywo. Filet z dorsza, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty. Kompot.  1, 3, 4, 7, 9
12.03.20 r.
czwartek
Kapuśniak z kiszonej kapusty. Pieczywo. Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z makaronem. Herbata z cytryną.  1, 3, 9
13.03.20 r.
piątek
Grochówka. Pieczywo. Ryż ze śmietaną. Kompot.  1, 7, 9

Lista alergenów

Alergen Nr 1 – zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

Alergen Nr 2 – skorupiaki i produkty pochodne.

Alergen Nr 3 – jaja i produkty pochodne.

Alergen Nr 4 – ryby i produkty pochodne.

Alergen nr 5 – orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne.

Alergen Nr 6 – soję i produkty pochodne.

Alergen Nr 7 – mleko i produkty pochodne.

Alergen Nr 8 – orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca     brazylijskie, pistacjowe i produkty pochodne.

Alergen Nr 9 – seler i produkty pochodne.

Alergen Nr 10 – nasiona sezamu i produkty pochodne.

Alergen Nr 11 – dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu na S02

Alergen Nr 12 – łubin i produkty pochodne.

Alergen Nr 13 – mięczaki i produkty pochodne.

Pliki do pobrania:

Regulamin stołówki szkolnej 2019/2020

Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej 2019/2020

Lista alergenów