Stołówka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wszyscy uczniowie mają możliwość korzystania ze stołówki szkolnej, w której codziennie – od poniedziałku do piątku, dzieci mogą zjeść pyszny obiad, złożony z zupy podawanej z pieczywem, drugiego dania oraz kompotu.

Posiłki przygotowywane są przez wykwalifikowany personel, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej oraz systemu HACCP.

Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem stołówki szkolnej, który został wprowadzony z dniem1 września 2020r.  i jest dostępny na naszej stronie.

 

Intendent – nr telefonu505 990 829

Opłaty za posiłki w stołówce szkolnej w roku szkolnym 2020/2021

Zupa – 1,50 zł

Drugie danie – 2,50 zł

Cena całego obiadu dla ucznia wynosi 4,00 zł

Opłata za obiady za miesiąc MARZEC

cały obiad –  92,00 zł

      drugie danie – 57,50 zł

       zupa – 34,50 zł

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 IM. LOTNIKÓW POLSKICH W PODDĘBICACH – § 4 – WNOSZENIE OPŁAT ZA POSIŁKI

Wpłatę za wyżywienie wnosi się  do 25 dnia każdego miesiąca przelewem na rachunek bankowy Szkoły Podstawowej nr 1 im. Lotników Polskich w Poddębicach, 99-200 Poddębice, ul. Polna 36, nr rachunku:

83 9263 0000 0019 6312 2000 0001

 

W treści przelewu należy wpisać: imię i nazwisko dziecka, klasę oraz miesiąc, za który jest dokonywana wpłata.

Planując jadłospis kierujemy się zasadami prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży w wieku szkolnym opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia Człowieka, uwzględniając sezonowość i różnorodność produktów. Posiłki serwowane w naszej stołówce, są odpowiednio zbilansowane pod względem zawartości składników odżywczych oraz wartości kalorycznej.

Przypominamy, że posiłki wydawane są w godzinach:

10.50  –  11.05        klasy I-III

11.50  –  12.05        klasy IV-VI

12.50  –  13.05        klasy VII-VIII

13.50  –  14.00

DATA ZUPA DRUGIE DANIE ALERGENY
Poniedziałek

01.03.

Krupnik z ryżu, pieczywo Gulasz z makaronem,ogórek kiszony, kompot
Wtorek

02.03.

Zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo Kotlet mielony, ziemniaki, buraczek, herbata z cytryną
Środa

03.03.

Rosół z makaronem, angielka Udko z kurczaka,ziemniaki, surówka z marchewki, kompot
Czwartek

04.03.

Zupa buraczkowa z makaronem,pieczywo Filet z dorsza,ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty,kompot
Piątek

05.03.

Zupa fasolowa z ziemniakami, pieczywo Ryż ze śmietaną, kompot
 DATA  ZUPA  DRUGIE DANIE
 Poniedziałek

08.03.

 Barszcz biały z makaronem,pieczywo  Jajko sadzone, ziemniaki, surówka z białej kapusty,herbata z cytryna
 Wtorek

09.03.

 Zupa koperkowa z ziemniakami,pieczywo Wołowina w sosie pieczeniowym z kaszą jęczmienną, ogórek kiszony, kompot
 Środa

10.03.

 Zalewajka,pieczywo Pierogi z mięsem, kapusta zasmażana,herbata z cytryną
 Czwartek

11.03.

 Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo  Filet z kurczaka w ziołach, ziemniaki, warzywa gotowane,kompot
 Piątek

12.03.

Kapuśniak z kiszonej kapusty,pieczywo Pampuchy z sosem śmietanowo – truskawkowym,kompot

 

Lista alergenów

Alergen Nr 1 – zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

Alergen Nr 2 – skorupiaki i produkty pochodne.

Alergen Nr 3 – jaja i produkty pochodne.

Alergen Nr 4 – ryby i produkty pochodne.

Alergen Nr 5 – orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne.

Alergen Nr 6 – soję i produkty pochodne.

Alergen Nr 7 – mleko i produkty pochodne.

Alergen Nr 8 – orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca     brazylijskie, pistacjowe i produkty pochodne.

Alergen Nr 9 – seler i produkty pochodne.

Alergen Nr 10 – nasiona sezamu i produkty pochodne.

Alergen Nr 11 – dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu na S02.

Alergen Nr 12 – łubin i produkty pochodne.

Alergen Nr 13 – mięczaki i produkty pochodne.

Pliki do pobrania:

Regulamin stołówki szkolnej 2020/2021

Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej 2020/2021

Lista alergenów