Stołówka

Przypominamy,że w miesiącu listopadzie płacimy za miesiąc grudzień.Natomiast w grudniu nie dokonujemy     płatności za miesiąc styczeń.

W styczniu płacimy do 15.01.2023 r za  miesiąc styczeń i do 30.01.2023 r płacimy za miesiąc luty.

Powstała nadpłata za obiady na koniec roku 2022 zostanie zwrócona na państwa rachunek bankowy do 30.12.2022 r

Wszyscy uczniowie mają możliwość korzystania ze stołówki szkolnej, w której codziennie – od poniedziałku do piątku, dzieci mogą zjeść pyszny obiad, złożony z zupy podawanej z pieczywem, drugiego dania oraz kompotu.

Posiłki przygotowywane są przez wykwalifikowany personel, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej oraz systemu HACCP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drodzy Rodzice,

Wydawanie obiadów w stołówce szkolnej obsługiwane jest za pomocą elektronicznego systemu e-Stołówka.

Warunkiem zapisania dziecka na obiady w stołówce szkolnej jest akceptacja regulaminu stołówki oraz regulaminu „Platformy Rodzica” w systemie e-Stołówka.

Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem stołówki szkolnej, który obowiązuje od dnia 1 września 2022 r. i jest dostępny na naszej stronie.

Najważniejsze informacje o systemie e-Stołówka:

  • *działa online na dowolnym urządzeniu z dostępem do internetu–wystarczy aktualna wersja przeglądarki internetowej oraz aktywne konto użytkownika w Panelu Rodzica,

  • *usprawnia wydawanie posiłków – wystarczy, że dziecko przyłoży swoją kartę do czytnika,

  • *posiada mechanizm kalendarza, który pozwala samodzielnie zarządzać wykupionymi posiłkami dziecka na naszej stołówce. Ułatwia odwoływanie posiłków rodzicom i upraszcza opłaty za nie – system automatycznie rozlicza płatność eliminując niedopłaty lub nadpłaty,

  • *zapewnia sprawny obieg informacji między stołówką a rodzicami.

 

Jak działa e-Stołówka?

Uczeń zapisany na obiady w stołówce szkolnej otrzyma kartę obiadową nieodpłatnie.

Uczeń chcąc odebrać posiłek, zbliża kartę do czytnika. Po jej odczytaniu, na ekranie wyświetlają się dane osoby, do której jest przypisana karta oraz informacja o rodzaju posiłku.

Aby dziecko otrzymało kartę uprawniającą do odebrania posiłku rodzic musi założyć i aktywować konto w Panelu Rodzica oraz zarejestrować w nim dziecko.

W przypadku zgubienia lub zniszczenia karty Rodzic jest zobowiązany niezwłocznie powiadomić intendenta oraz pokryć koszty wyrobienia duplikatu.

W celu utworzenia konta należy w deklaracji zgłoszeniowej na obiady podać adres e-mail, na który otrzymają Państwo link aktywacyjny z dostępem do konta żywienia dziecka z dokładną instrukcją jak uruchomić aplikację na komputerze oraz telefonie. E-mail jest jednocześnie loginem do konta.

Filmy instruktażowe przygotowane przez dostawcę systemu:

Płatności za obiady w stołówce szkolnej dokonywać będzie można online za pomocą systemu e-Stołówka. Jest to jedyny obowiązujący sposób płatności.

Inna forma płatności nie aktywuje konta obiadowego dziecka, co wiąże się z blokadą karty obiadowej i skutkować będzie nie wydaniem posiłku w danym miesiącu.

Obiady wykupić będzie można logując się do panelu rodzica w systemie e-Stołówka i deklarując ilość wykupionych posiłków.

Płatności dokonywać będzie można za pośrednictwem bramki płatniczej PayByNet, która umożliwia wpłaty natychmiastowe oraz aktywowanie konta obiadowego dziecka.

 

Prosimy o przestrzeganie terminów wykupywania obiadów w stołówce szkolnej zgodnie z obowiązującym regulaminem.

                                 Za miesiąc grudzień płacimy do 30 listopada

Intendent – nr telefonu505 990 829

Zmiana wysokości opłaty za obiady od 01.05.2022r.

Informujemy,że w związku ze znacznym wzrostem cen produktów żywnościowych niezbędnych do przygotowania posiłków,z dniem 01.05.2022 r wzrasta cena obiadu w stołówce szkolnej jak poniżej:

Zupa – 2,50 zł

Drugie danie – 4,50 zł

Cena całego obiadu dla ucznia wynosi 7,00 zł

 

Planując jadłospis kierujemy się zasadami prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży w wieku szkolnym opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia Człowieka, uwzględniając sezonowość i różnorodność produktów. Posiłki serwowane w naszej stołówce, są odpowiednio zbilansowane pod względem zawartości składników odżywczych oraz wartości kalorycznej.

Przypominamy, że posiłki wydawane są w godzinach:

10.50  –  11.05        klasy I-III

11.50  –  12.05        klasy IV-VI

12.50  –  13.05        klasy VII-VIII

DATA ZUPA DRUGIE DANIE ALERGENY
 Poniedziałek

05.12

Zupa kalafiorowa z ziemniakami,pieczywo Gulasz z makaronem ,ogórek kiszony, sok owocowy.  1,7,9,10
 Wtorek

06.12

Zupa pomidorowa z ryż,pieczywo Kotlet mielony ,ziemniaki ,marchewka gotowana z groszkiem ,kompot  1,3,7,9,10
 Środa

07.11

 Zalewajka,pieczywo Prażaki ,kapusta zasmażana ,herbata z cytryną  1,7,9,10
 Czwartek

08.12

Rosół z makaronem ,angielka Udko z kurczaka ,ziemniaki surówka z białej kapusty ,kompot  1,,7,9,10
 Piątek

09.12

 Zupa pieczarkowa z ziemniakami,pieczywo  Ryż z sosem truskawkowo- śmietanowym,kompot  1,7,9,10
 DATA ZUPA  DRUGIE DANIE
 ALERGENY
 Poniedziałek

12.12

 Barszcz biały z makaronem,pieczywo  Stripsy z kurczaka ,ziemniaki ,warzywa na patelnie ,herbata z cytryną  1,7,9,10
 Wtorek

13.12

 Zupa szczawiowa z makaronem i jajkiem ,pieczywo  Kotlet schabowy , ziemniaki ,surówka wiosenna ,kompot  1,3,9,7,10
 Środa

14.12

Zupa fasolowa z ziemniakami,pieczywo Kurczak po chińsku z ryżem,herbata z cytryną  1,7,9,10
 Czwartek

15.12

Zupa buraczkowa z makaronem,pieczywo  Filet z dorsza ,ziemniaki ,surówka z kiszonej kapusty,kompot  1,3,4,7,9,10
 Piątek

16.12

Zupa jarzynowa z ziemniakami,pieczywo Naleśniki z dżemem,kompot  1,3,7,9,10

Lista alergenów

Alergen Nr 1 – zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

Alergen Nr 2 – skorupiaki i produkty pochodne.

Alergen Nr 3 – jaja i produkty pochodne.

Alergen Nr 4 – ryby i produkty pochodne.

Alergen nr 5 – orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne.

Alergen Nr 6 – soję i produkty pochodne.

Alergen Nr 7 – mleko i produkty pochodne.

Alergen Nr 8 – orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowce brazylijskie, pistacjowe i produkty pochodne.

Alergen Nr 9 – seler i produkty pochodne.

Alergen Nr 10 – nasiona sezamu i produkty pochodne.

Alergen Nr 11 – dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu na S02

Alergen Nr 12 – łubin i produkty pochodne.

Alergen Nr 13 – mięczaki i produkty pochodne.

Pliki do pobrania:

Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej 2022/2023

Regulamin stołówki szkolnej 2022/2023

Lista alergenów

Instrukcja e-Rodzic - sppoddebice