Wszyscy uczniowie mają możliwość korzystania ze stołówki szkolnej, w której codziennie – od poniedziałku do piątku, dzieci mogą zjeść pyszny obiad, złożony z zupy podawanej z pieczywem, drugiego dania oraz kompotu.
Posiłki przygotowywane są przez wykwalifikowany personel, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej oraz systemu HACCP.
Drodzy Rodzice,
Informujemy, że od początku roku szkolnego 2021/2022 w naszej szkole funkcjonować będą nowe zasady korzystania z obiadów w stołówce szkolnej.
Wydawanie obiadów w stołówce szkolnej obsługiwane będzie za pomocą elektronicznego systemu e-Stołówka.
Warunkiem zapisania dziecka na obiady w stołówce szkolnej jest akceptacja regulaminu stołówki oraz regulaminu „Platformy Rodzica” w systemie e-Stołówka.
Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem stołówki szkolnej, który obowiązuje od dnia 1 września 2021 r. i jest dostępny na naszej stronie.
Najważniejsze informacje o systemie e-Stołówka:
-
*działa online na dowolnym urządzeniu z dostępem do internetu–wystarczy aktualna wersja przeglądarki internetowej oraz aktywne konto użytkownika w Panelu Rodzica,
-
*usprawnia wydawanie posiłków – wystarczy, że dziecko przyłoży swoją kartę do czytnika,
-
*posiada mechanizm kalendarza, który pozwala samodzielnie zarządzać wykupionymi posiłkami dziecka na naszej stołówce. Ułatwia odwoływanie posiłków rodzicom i upraszcza opłaty za nie – system automatycznie rozlicza płatność eliminując niedopłaty lub nadpłaty,
-
*zapewnia sprawny obieg informacji między stołówką a rodzicami.
Jak działa e-Stołówka?
Uczeń zapisany na obiady w stołówce szkolnej otrzyma kartę obiadową nieodpłatnie.
Uczeń chcąc odebrać posiłek, zbliża kartę do czytnika. Po jej odczytaniu, na ekranie wyświetlają się dane osoby, do której jest przypisana karta oraz informacja o rodzaju posiłku.
Aby dziecko otrzymało kartę uprawniającą do odebrania posiłku rodzic musi założyć i aktywować konto w Panelu Rodzica oraz zarejestrować w nim dziecko.
W przypadku zgubienia lub zniszczenia karty Rodzic jest zobowiązany niezwłocznie powiadomić intendenta oraz pokryć koszty wyrobienia duplikatu.
W celu utworzenia konta należy w deklaracji zgłoszeniowej na obiady podać adres e-mail, na który otrzymają Państwo link aktywacyjny z dostępem do konta żywienia dziecka z dokładną instrukcją jak uruchomić aplikację na komputerze oraz telefonie. E-mail jest jednocześnie loginem do konta.
Filmy instruktażowe przygotowane przez dostawcę systemu:
- odbiór posiłków na stołówce: https://youtu.be/rzTkaT76Qh8
- odwoływanie posiłków: https://youtu.be/c4YrjXqkbaQ
Zmiana sposobu płatności za obiady w roku 2022.
Informujemy, że od dnia 3 stycznia 2022 r. ze względu na zmianę sposobu rozliczeń, obowiązywać będzie nowa forma płatności za obiady w stołówce szkolnej – płatność online za pomocą systemu e-Stołówka.
Będzie to jedyny obowiązujący sposób płatności.
Inna forma płatności nie aktywuje konta obiadowego dziecka, co wiąże się z blokadą karty obiadowej i skutkować będzie nie wydaniem posiłku w danym miesiącu.
Obiady wykupić będzie można logując się do panelu rodzica w systemie e-Stołówka i deklarując ilość wykupionych posiłków.
Płatności dokonywać będzie można za pośrednictwem bramki płatniczej PayByNet, która umożliwia wpłaty natychmiastowe oraz aktywowanie konta obiadowego dziecka.
Przy dokonywaniu płatności należy uwzględnić kwotę powstałej z odpisów nadpłaty.
Prosimy o przestrzeganie terminów wykupywania obiadów w stołówce szkolnej:
Za miesiąc czerwiec płacimy do 25 maja 2022 r
Intendent – nr telefonu: 505 990 829
Zmiana wysokości opłaty za obiady od 01.05.2022r.
Informujemy,że w związku ze znacznym wzrostem cen produktów żywnościowych niezbędnych do przygotowania posiłków,z dniem 01.05.2022 r wzrasta cena obiadu w stołówce szkolnej jak poniżej:
Zupa – 2,50 zł
Drugie danie – 4,50 zł
Cena całego obiadu dla ucznia wynosi 7,00 zł
Planując jadłospis kierujemy się zasadami prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży w wieku szkolnym opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia Człowieka, uwzględniając sezonowość i różnorodność produktów. Posiłki serwowane w naszej stołówce, są odpowiednio zbilansowane pod względem zawartości składników odżywczych oraz wartości kalorycznej.
Przypominamy, że posiłki wydawane są w godzinach:
10.50 – 11.05 klasy I-III
11.50 – 12.05 klasy IV-VI
12.50 – 13.05 klasy VII-VIII
DATA | ZUPA | DRUGIE DANIE | ALERGENY |
Poniedziałek
13.06 |
Grochówka z ziemniakami,pieczywo | Gulasz wieprzowy,kasza gryczana,ogórek małosolny,herbata z cytryną | 1,7,9,10 |
Wtorek
14.06 |
Rosół z makaronem,angielka | Udko z kurczaka,ziemniaki,surówka z młodej kapusty,kompot | 1,7,9,10 |
Środa
15.06 |
Kartoflanka,pieczywo | Wołowina w sosie własnym,kluski lane,buraczek,kompot | 1,7,9,10 |
DATA | ZUPA | DRUGIE DANIE |
ALERGENY |
Poniedziałek
20.06
|
Zupa krzepka z ziemniakami,pieczywo | Kurczak po chińsku z ryżem, kompot | 1,7,9,10 |
Wtorek
21.06 |
Zalewajka,pieczywo | Prażaki z młodą kapustą,herbata z cytryną | 1,7,9,10 |
Środa
22.06 |
Zupa buraczkowa z makaronem,pieczywo | Filet z miruny,ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty,kompot | 1,3,7,9,10 |
Czwartek
23.06 |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami,pieczywo | Wieprzowina w sosie,kopytka,surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym,papryką,rzodkiewką,kompot | |
Lista alergenów
Alergen Nr 1 – zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
Alergen Nr 2 – skorupiaki i produkty pochodne.
Alergen Nr 3 – jaja i produkty pochodne.
Alergen Nr 4 – ryby i produkty pochodne.
Alergen nr 5 – orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne.
Alergen Nr 6 – soję i produkty pochodne.
Alergen Nr 7 – mleko i produkty pochodne.
Alergen Nr 8 – orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowce brazylijskie, pistacjowe i produkty pochodne.
Alergen Nr 9 – seler i produkty pochodne.
Alergen Nr 10 – nasiona sezamu i produkty pochodne.
Alergen Nr 11 – dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu na S02
Alergen Nr 12 – łubin i produkty pochodne.
Alergen Nr 13 – mięczaki i produkty pochodne.
Pliki do pobrania:
Regulamin stołówki szkolnej 2021/2022