20 wrzesień 2016
Kategoria Aktualności
20 września 2016, Komentarze Możliwość komentowania Sprawozdanie z 16. Powiatowych Potyczek Matematycznych Uczniów Szkół Podstawowych i Gimnazjów – Poddębice 2016 została wyłączona

Sprawozdanie z XVI Powiatowych Potyczek Matematycznych Uczniów Szkół Podstawowych i Gimnazjów – Poddębice 2016

W dniu 12 maja 2016 r. w Szkole Podstawowej nr 1 im. Lotników Polskich w Poddębicach odbyły się XVI Powiatowe Potyczki Matematyczne Uczniów Szkół Podstawowych i Gimnazjów – Poddębice 2016. Do konkursu przystąpiło 18 uczniów z naszej szkoły (kl. IV – 3 uczniów, kl. V- 5, kl. VI – 10). W bieżącym roku szkolnym w powiatowych “Potyczkach matematycznych” wzięło udział 89 uczniów. Kilka czołowych miejsc zajęli uczniowie naszej szkoły. Poniżej przedstawione są wyniki konkursu.

Do następnego etapu (międzypowiatowego) według regulaminu zakwalifikowali się Wiktor Szewczyk z klasy VId, Łukasz Niciński z klasy VIb, Joanna Wilk z klasy Vb, Kuba Kałużniak z klasy IVc. Byli to uczniowie, którzy zajęli pierwsze miejsca. Kuba Kałużniak został zakwalifikowany z drugiego miejsca, ponieważ szkoła jako gospodarz i główny organizator konkursu uzyskała przywilej wystawienia dodatkowego ucznia.

W kategorii klas podstawowych miejsca zajęli:
Klasa IV
1. Marianna Stefańska – SP Uniejów

2. Kuba Kałużniak – SP Poddębice

3. Jakub Burski – SP Dalików

Klasa V
1. Joanna Wilk – SP Poddębice

2. Aleksandra Gapińska – SP Poddębice

3. Bartłomiej Pryliński – SP Brzeg

Natalia Walczak – SP Pęczniew

Klasa VI
1. Łukasz Niciński – SP Poddębice

Wiktor Szewczyk – SP Poddębice

Damian Bartosiak – SP Uniejów

2. Damian Adamczyk – SP Poddębice

Wiktor Kobielski – SP Poddębice

Agata Bartoszek – SP Brzeg

3. Maciej Desiewicz – SP Poddębice

Wiktoria Kubiak – SP Poddębice

Katarzyna Barańska – SP Kłódno

Zwycięzcy otrzymali pamiątkowe dyplomy oraz nagrody książkowe ufundowane przez Dyrektora Zespołu Szkół w Dalikowie.

Dnia 30.05.2016 r. w Publicznym Gimnazjum nr 1 w Łasku odbyły się Międzypowiatowe Potyczki Matematyczne, na których sukcesy osiągnęli nasi uczniowie. III miejsce w kategorii klas IV zajął Kuba Kałużniak z klasy IVc, a wyróżnienie w kategorii klas VI otrzymał Wiktor Szewczyk z klasy VId.

Opracował: Mariusz Marciniak

Komentarze zablokowane.